Fotoboek
Naast het fruittelers vak heeft een van ons een grote passie voor fotograferen.
Bekijk en beleef in het digitale fotoboek wat er in en om ons mooie bedrijf afspeelt.
Naast het fruittelers vak heeft een van ons een grote passie voor fotograferen.
Bekijk en beleef in het digitale fotoboek wat er in en om ons mooie bedrijf afspeelt.
In het voorjaar, vanaf maart ongeveer, krijgen de kersenbomen de eerste bloesem. De bijenkasten worden na dit moment in de boomgaard geplaatst zodat er natuurlijke bestuiving plaats vind. Zodra de eerste kleur op de kersen komt worden er regenkappen overheen gehangen om te voorkomen dat ze beschadigen. In juni plukken we de eerste rassen kersen, deze zijn nog wat zacht maar al heerlijk van smaak. De volgende rassen zijn in juli en augustus rijp. In het midden van het seizoen zijn de grootste, donkerste en meest vlezige kersen rijp om te plukken.
Na het plukken worden de kersen met de hand gesorteerd en in een bakje gelegd voor de verkoop in onze winkel. De slechte kersen worden eruit gesorteerd maar een deel minder mooie kersen wordt bewaard om voor een lagere prijs te verkopen aan klanten die graag jam, confiture of taarten maken.
In mei beginnen we met het inzaaien van pompoenen en kalebassen in kweekbakken. Deze zaadjes staan eerste een tijdje in een kas om uit te groeien als plantje. Sommige soorten zaadjes zijn sterk genoeg om direct in de volle grond gezaaid te worden. Bij het planten wordt rekening gehouden met een plantschema, wat opgesteld is om een goede bestuiving te realiseren en de ene soort heeft meer ruimte nodig om uit te groeien dan de andere.
De rest van de zomer worden de pompoenenvelden onderhouden doormiddel van water geven en onkruid verwijderen. Vanaf augustus zijn de eerste pompoenen en kalebassen voldoende gehard en gekleurd. De steel wordt dan met de hand doorgeknipt, opgeladen op een kar achter de tractor en meegenomen naar de ‘wasstraat’. Daar worden de pompoenen stuk voor stuk afgespoeld en uitgestald op de tafels op het erf.