Pruimen

Hoge pruimen bomen

In onze boomgaard is een halve hectare gevuld met pruimenbomen. De bomen worden allemaal met de hand onderhouden, u kunt zich voorstellen dat dat bij 4 meter hoge bomen een flinke klus is. Doordat de pruimen in het voorjaar gesnoeid en gedund worden krijgen we, net als bij kersen, flink grote, sappige vruchten!

Pruimen seizoen

Er groeien 6 verschillende rassen pruimen. Het pruimenseizoen begint iets later dan het kersenseizoen, zo ongeveer in juli kunnen we de eerste pruimen plukken. De rassen zijn achtereenvolgens rijp waardoor er tot half september verse pruimen geplukt worden.

Met zo’n 40 gram vruchtvlees is het heerlijk om een pruim los te eten, maar ze worden ook vaak op andere manieren gebruikt. Wat dacht u van een lekkere pruimentaart, of als toetje, er wordt ook vaak jam of compote van gemaakt en ze zijn zo lekker om te stoven of als saus bij een stukje vlees!

Wist u dat gedroogde pruimen ook heel gezond zijn? En deze zijn een heel jaar door verkrijgbaar!

Pruimen rassen

De meeste pruimen soorten zijn donker paars, groot en sappig. We hebben het dan over de Opal, Reine Claude d’Althan, Monsieur Hâtif, Victoria, en Satsuma.

 

Mandje met heerlijke verse donkere pruimen bij de zoete kers
Copyright De Zoete Kers 2024 |Sitemap |Privacy Policy | Website door: Steketee Online