Boerderijwinkel Boomgaard de Zoete Kers

Zoals een boerderijwinkel betaamd vindt u ons midden op het platteland van Serooskerke Walcheren en Noordwelle Schouwen-Duiveland. Tussen honderden kersenbomen, pruimenbomen, rode bessen struiken en pompoenen planten staat de boerderijwinkel vol heerlijke Zeeuwse delicatesse. Behalve uw dagelijkse portie groente en fruit vindt u hier gezonde tussendoortjes en hapjes met verfijnde smaken. Veel van de producten komen van eigen land of van een teler uit de regio. Zeeland heeft ontzettend veel kwalitatief goede producten maar we kunnen niet overal de beste in zijn en daarom halen we ook streekproducten bij onze buurprovincies om toch goede kwaliteit te kunnen bieden. 

Eigen producten

De naam van ons bedrijf zegt het al, wij telen met veel kennis en liefde de lekkerste grootste zoete kersen van Zeeland. Maar eigenlijk verdienen de pruimen, pompoenen en bessen ook een plekje in onze bedrijfsnaam. We kozen voor de naam de Zoete Kers omdat hier echt onze specialiteit ligt en dit het hoofd product is van ons bedrijf. Al lijken pruimen en kersen totaal niet op elkaar, ze behoren beide tot de steenvrucht. De smaak en structuur is erg verschillend maar dat ze zoet en sappig zijn is een duidelijke overeenkomst.

Wist u dat kersen erg gezond zijn? Ze bevatten veel vitamine A en C maar juist weinig calorieën. Door de hoeveelheid vezels hebben ze een positieve werking op de darmen. Dit laatste is ook een bekend verschijnsel van pruimen. Pruimen zijn een echte superfood met een geneeskrachtige werking. Meer informatie hierover leest u op Mens en Gezondheid.

Boomgaard onderhouden

Wist u dat het vooral handwerk is dat de bomen gezond houd? In het voorjaar worden de bomen (met de hand) gesnoeid, dit zorgt ervoor dat de bomen niet overwoekeren en de voedingsstoffen naar de beste takken gaan. Als er na een tijdje kleine vruchtjes beginnen te komen wordt er gekeken hoeveel er per 10 centimeter aan een tak groeien. Als dit er teveel dicht bij elkaar zijn worden ze gedund. Dit houd in dat er van een kluitje met 20 mini vruchten er nog 3 of 4 bewaard blijven, de rest wordt van de boom afgehaald.

De kersenbomen staan in een grote kooi. Dit is om ze te beschermen tegen vogels, die ook erg van kersen houden! De pruimen zijn iets minder geliefd bij de gevleugelde vrienden en zijn lastiger in te pakken door de hoogte van deze bomen.

Zeeuwse streekproducten

In Ons assortiment vindt u vooral veel Zeeuwse streekproducten. Deze zijn geselecteerd op kwaliteit en smaak maar sommige ook op originaliteit voor een goede diversiteit.

Voor een gezellig tapas avondje hebben we erg smaakvolle Zeeuwse boeren- en geiten kaas in naturel smaak, met fenegriek of met bieslook. Deze kunt u goed combineren met een fijne of pittige mosterd of een zoete honing mosterd saus. Zeewier-, zeezout- of groente chips, kaasstengels en andere zoutjes maken de tapasplank nog lekkerder. Voor de wat zoetere smaken tussendoor hebben we een ruime keuze in gedroogd fruit zoals cranberry’s, pruimen, abrikozen en aardbeien. Maar ook een lekker stukje chocolade kan niet ontbreken!

Om de borrel compleet te maken hebben we een groot assortiment aan Zeeuwse biertjes en wijnen. Niet zo’n fan van alcohol? Dan vindt u vast een lekker smaakje tussen onze natuurzuivere vruchtensappen en siropen.

De soorten vruchtensap: Aardbei, ananas, appel, peer, bosvruchten, bramen, cranberry met of zonder toegevoegde suiker, granaatappel, frambozen, passievrucht, pruimen, sinaasappel, vlierbessen, zwarte bessen en zoete kersen.

De soorten groentesap: Groente, tomaat, rode biet en wortel.

De soorten siroop: Bramen, citroen, duindoorn, frambozen, granaatappel, passievrucht en vlierbloesem.

Zoekt u een mooi cadeau pakket dan bent u zeker aan het goede adres! Als beterschapswens voor een zieke kunt u een mooie fruitmand laten maken maar voor een verjaardagscadeau of jubileum is een mand met streekproducten altijd een goed idee. Wilt u als bedrijf uw werknemers bedanken of een kerstpakket sturen? Ook daar kunnen we iets moois voor samen stellen! Alles naar wens en feestelijk ingepakt.

Copyright De Zoete Kers 2024 |Sitemap |Privacy Policy | Website door: Steketee Online